Wat een topmaand! Met een enorme diversiteit aan opdrachten…

Afgelopen november was een topmaand voor me. Niet alleen financieel, maar vooral voor wat betreft de grote verscheidenheid aan leuke en interessante opdrachten. Dít is wat ik wilde, dit is wat ik miste toen ik een volle werkweek doorbracht achter de PC en de telefoon. Op zich leuk werk, maar ik kende het wel en het gaf me niet de gelegenheid de andere talenten te benutten die ik heb, de andere ambities na te jagen die ik koester.

Op de Westfrisiaweg bij Zwaag, die geopend wordt door minister Cora van Nieuwenhuizen en gedeputeerde van Provincie Noord-Holland, Elisabeth Post

In januari 2016 schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel en in maart van dat jaar ging ik minder werken bij mijn werkgever, NH Media, om werk te maken van mijn overtuiging dat ik het allerbest op mijn plek ben als ik de verbinder ben tussen een onderwerp en een gehoor, in wat voor constellatie dan ook. En het gaat hartstikke lekker. Ik zuig me vol met de energie die het me geeft om die talenten en ambities de ruimte te geven. Ik word voortdurend beter en heb interessante en tevreden opdrachtgevers. Gestaag groeien ze in aantal en verscheidenheid, met afgelopen maand als, ik hoop voorlopig, hoogtepunt. Ik geniet met volle teugen… Als ik een beetje smokkel en de avond van 31 oktober meetel, was ik de afgelopen maand:

  • in een kerk om een boeklancering met feest te (bege)leiden
  • in een advocatenkantoor om een klein rolletje te spelen in de nieuwe speelfilm “Wat is dan Liefde”
  • in een regiocollege als dagvoorzitter van een startersdag voor ondernemers
  • op de Politieacademie om de Politieonderwijsraad te begeleiden in het opstellen van een visie op het toekomstig politieonderwijs
  • in Tuschinski en EYE Film om tijdens IDFA Q&A’s te leiden met documentaire-regisseurs
  • in een ziekenhuis om een symposium te leiden voor een jubilerende Cliëntenraad
  • op een zelfbouwmarkt om gesprekken te modereren tussen ervaren zelfbouwers en zich oriënterende “wensbouwers”
  • op een bewonersavond van Gemeente Amsterdam om emoties en uitwisseling van informatie en standpunten in goede banen te leiden
  • op een snelweg die door een gedeputeerde en een minister geopend werd, om met een verslag vanaf locatie via een livestream de genodigden die enkele kilometers verderop warm en droog in een grote bouwkeet stonden, van de handelingen getuige te laten zijn.

En ik realiseer me: dit is waar ik moet zijn. Hier ben ik op m’n sterkst. In het bij elkaar brengen van twee partijen, in het mogelijk maken van een gesprek, door te zorgen voor focus en richting; in het soepel en energiek te laten verlopen van een bijeenkomst, door te zorgen dat een draaiboek gehandhaafd wordt met ruimte voor verandering, maar zonder dat het uit de klauwen loopt en zaken niet aan bod komen.

Met Nicolas Philibert in EYE Film. Na de Q&A van zijn nieuwe film “De Chaque Instant”

Dit is waar ik moet zijn en wat voelt dat goed. Dus dank aan alle opdrachtgevers, met wie ik zo graag samenwerk! En welkom opdrachtgevers die me nog niet gevonden hebben: ik vind het op voorhand al interessant om kennis met jullie te maken en ik verheug me er op samen aan de slag te gaan… Arend de Geus

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *