Moderator

Energetic moderation of any kind of get together. Always focussed on the essence, and serving that with ease, lightness, thoroughness and competence.

As a moderator, chairman or host, it’s my pleasure to take your meeting to a next level.

Actor

As an actor, I get your message across with my performance.

On video, as a voice-actor or live on stage, for instance with an act.

About Arend de Geus

Experienced and versatile media & presentation professional

The combination of my schooling and career in theatre, and my broad journalistic experience as a programme maker, makes that I have my own, natural spot in the world of media and presentation.

In the nineties I finish my education at the Amsterdam school of Drama. After working as an actor for over a decade, I find a new challenge in jounalism. I make radio and television, am an editor (in chief) and a presenter. I discover the power of bringing together both careers, that are seemingly far apart: I become a moderator, advisor on programming meetings, coach others on how to present themselves in public, am inspirational speaker on the subject on how to raise the change on getting free publicity.
All of which I do with energy and lightness, and in an approachable manner.

Browse through my site to see how I can be of value!

GETTING YOUR MESSAGE ACROSS? FIND AREND AT YOUR SIDE.

By doing it for you:

  • moderator
  • presenter (in person, on video, voice-over)
  • custom made act
  • editor in chief

By supporting you:

  • presentation advice
  • media advice
  • project management

References

Arend organized lectures, both in Dutch and English, for all our employees this year, with great hands on tips how people can improve their online presence during meetings. He is a very good presenter, he is calm and knows how to get his message across. He also uses good video material (that he makes himself) to help him with his message. At the end of the presentation people were inspired and better equipped with tools and tips how to come across professionally during online meetings and presentations. It was great working with Arend, he is reliable, professional and friendly. The lectures were a great success and his English is also very good.

Arend is a highly effective & engaging communicator.  The fact he speaks fluent English is a bonus.  I am honoured to get to know him.

Arend moderated an interactive game about wind-energy in the Noorderparkkamer (twice at different days). Both days weren’t extremely busy and we were a bit afraid that there would be too little contestants. But, Arend did what we hoped for. He knew how to get through to the people and made them enthusiastic about joining the game. He did this very naturally and with respect to all kinds of different people. Also the moderating of the game itself seemed like a piece of cake to Arend. I wouldn’t hesitate a moment if I had the chance to work with Arend again….

Medio 2020 heeft Arend me in een periode van twee uur een heel eind op weg geholpen om een presentatie met impact te geven. Het was bijzonder om te ervaren dat hij, vanuit zijn kennis en ervaring, zo snel tot de kern kwam van mijn belangrijkste uitdagingen. Tijdens de sessie wist hij daar vervolgens goed op in te spelen. Vooral het bewustzijn dat hij creëerde rond de kernboodschap was ontzettend nuttig. Door zijn heldere aanpak en het soepel inspringen op mijn behoefte gaf Arend me in korte tijd veel mee.

In het kader van het vergroten van mijn zichtbaarheid en expertstatus als business coach binnen de regio Amsterdam en omstreken was het Arend die mij erop wees dat ik, door in te haken op de actualiteit, makkelijker in contact met de media kon komen. Het leverde me een interview op bij NH Radio. Niet alleen had Arend de juiste connecties, maar tevens hielp hij mij bij het aanschrijven van de redactie en de juiste toon, tempo en taal uit te dragen tijdens het radio interview zelf. Het vergrootte niet alleen mijn zichtbaarheid, maar ook mijn professionaliteit. Ik ben hierdoor met fantastische nieuwe ondernemers in aanraking gekomen. Arend is een man die zijn vak verstaat en je stap voor stap meeneemt om het resultaat te behalen dat jij wilt.

Arend heeft de ChristenUnie Amsterdam een mediatraining gegeven. Hij doet dit vol passie en bewogenheid voor zijn vak. Het was heel boeiend om te horen hoe het eraan toe gaat op een redactie. Hij legt het hele proces van het publiceren van persberichten bloot. Hierdoor zijn wij nu in staat beter aan te sluiten aan de behoefte van media instellingen. Hij nam ruim de tijd en ging op al onze vragen in. Arend is zeer prettig in de omgang en komt deskundig over. Ik kan hem zeker aanbevelen voor een mediatraining!

Als host van ons Gala had hij een prominente positie in het programma en hij maakte die plek helemaal waar. Hij begreep dat hij als host naast presentator ook gastheer was en stelde zich ten dienste van de sprekers en prijswinnaars, die daardoor het middelpunt van de aandacht konden zijn. Tegelijkertijd zorgde hij ervoor dat er vaart en energie bleef in de gesprekken. Ik heb Arend ervaren als een collegiale professional, die vooraf meedenkt, zich onderdeel van het team maakt en verantwoordelijkheid neemt voor zijn aandeel in het slagen van de bijeenkomst.

Tijdens mijn stadsdeelwethouderschap in Amsterdam-Noord (2003-2014) heeft Arend de Geus verschillende keren bewonersavonden voorgezeten. Hij deed dat altijd doortastend en met vaste hand, en tegelijk op innemende en ontspannen wijze. Hij vertolkte uitstekend wat aan inhoud en emoties uit de zaal kwam, maar altijd op faire wijze zodat ik mij als bestuurder ook recht gedaan voelde.

Ik vond dat je het ERG goed deed als avondvoorzitter: pittig, geestig, gevat en opgewassen tegen querulanten etc. Well done!

Arend was presentator bij de releaseparty van mijn boek ‘De big bang van de popmuziek’. Al vaker had ik hem aan het werk gezien in deze hoedanigheid en altijd is dat erg leuk, ongedwongen, naturel en aanstekelijk. Ook als dagvoorzitter of gespreksleider kan ik Arend van harte aanbevelen.

Arend de Geus is meerdere malen gespreksleider geweest tijdens avonden over de Strategische Parkeer Agenda Noord. Het is mij opgevallen dat Arend in een drukke zaal waar heftig gediscussieerd wordt over lastige onderwerpen, mensen de ruimte geeft om hun punt te maken. Hij neemt daarbij een neutrale houding aan, maar blijft tegelijkertijd toegankelijk voor het publiek. Ook heeft hij oog voor degenen die minder snel hun podium pakken en geeft hen alsnog de ruimte. Parkeren is een gevoelig onderwerp in Noord en het is knap hoe hij erin slaagde sprekers die niet open staan voor andere ideeën op een proactieve manier bij de discussie te betrekken. Daarbij laat hij iedereen in zijn waarde.”

Als Arend ergens zijn neus in steekt doet hij dat vol overgave en met oprechte interesse. Hij is nieuwsgierig, heeft humor, is rap van de tongriem gesneden en zet al deze kwaliteiten in om zaken te organiseren, mensen te motiveren en te binden. Hij krijgt echt dingen voor elkaar, onder meer in projecten die hij organiseert of waar hij eindredactie over voert. In zo’n positie is hij als een vis in het water, als een spin in het web.
Ook als presentator straalt hij zijn kerncapaciteiten met graagte uit: geïnteresseerd, vol energie en opgewekt. Een opvallende kerel, die Arend!

Arend was dagvoorzitter bij de netwerkbijeenkomst van WNKL, waarbij hij ook bevraagd kon worden over het genereren van free publicity. Hij heeft me nieuwe inzichten gegeven en concrete handvatten aangereikt op het gebied van free publicity. Heel waardevol!

Arend heeft een debat geleid bij Cordaan. Hij was een inspirerende, prikkelende en goed voorbereide debatleider, mede door hem was het een succesvol en inhoudelijk sterk debat!

Arend was gespreksleider tijdens de 2e Sociëteit Luce in YXIE Lab. Dankzij Arend werden de debatten in goede banen geleid en ontstond er een prettige sfeer. Ook werd de tijd goed in de gaten gehouden. Zeer prettig om mee samen te werken.

Arend heeft de slotmanifestatie van de Week van de Ontmoeting in Amsterdam Noord gepresenteerd: een muziekfestival met muziek uit veel in Amsterdam Noord vertegenwoordigde culturen. De taak van Arend was om tussen de optredens de tijd te vullen met interviews met organisatoren van activiteiten, de wethouder en met de stadsdeeldichteres. Arend deed dit met verve en met veel kennis van het onderwerp. Hij had zich duidelijk goed voorbereid en kon daardoor steeds vragen stellen die to the point waren. Arend heeft flair, hij wist daarmee een plezierige en heel goed bij het thema van de Week passende sfeer te creëren. Ik wil Arend graag aanbevelen en zal in voorkomende gevallen van zijn diensten gebruik willen maken.