Copyright: GVB

Als één op de zes reizigers het openbaar vervoer (OV) wel eens mijdt vanwege een gevoel van onveiligheid; is er dan een probleem of gaat het dan eigenlijk juist wel goed? En waardoor wordt die sociale onveiligheid dan veroorzaakt en is het gevoel terecht. En terecht of niet: wat valt er aan te doen?

Het GVB doet er van alles aan om de sociale veiligheid te waarborgen. En het neemt concrete maatregelen om de veiligheid te vergroten, zoals het verbannen van contant geld bij het reizen. Maar werken die maatregelen ook? Dat liet het onlangs onderzoeken. En dat is voor het eerst dat dat gebeurt. Nog niet eerder is er zo’n onderzoek geweest. Hoe ervaren de reizigers de veiligheid van het Amsterdamse OV? Over de uitkomsten van dat onderzoek ga ik in gesprek met de onderzoeker, beleidsmakers van het GVB en gebruikers van het OV.

Kom ook, laat je informeren en praat mee, bij: De Mobiele Stad #5: Sociale veiligheid in het OV

Donderdag 19 april, 20.00 uur, Pakhuis de Zwijger

Op 21 maart zijn er in heel Nederland gemeenteraadsverkiezingen.

Daarmee bepalen we ieder in onze eigen gemeente de koers die we op willen gaan. Een van de thema’s die belangrijk zijn binnen gemeente Amsterdam, is mobiliteit: de stad groeit enorm, met grote uitdagingen op het vlak van bereikbaarheid als gevolg. Ik schreef er hier eerder al over.

Welk mobiliteitsbeleid moet Amsterdam ontwikkelen? Dat is zo makkelijk nog niet gezegd. Daarom praten we daar samen over in Pakhuis de Zwijger. Met inleidingen door deskundigen, visies van politici en jouw mening vanuit de zaal.

Kom meepraten op dinsdag 13 maart, 20.00 uur. Meer info en aanmelden hier!

Ik ben benieuwd: waarvoor ga jij naar de markt? Of waarom ben je afgehaakt?

(c) Robert Bovee

Ze staan onder druk: de Amsterdamse markten. Te weinig variatie in het aanbod en te weinig bezoekers. Samen vormen ze een neerwaarste spiraal. De gemeente ziet het gebeuren en wil er iets aan doen. Daarvoor schreef zij de Marktvisie 2018-2026. Die ligt tot 26 februari ter inspraak.

Dinsdag 20 februari leid ik er een avond over in Pakhuis de Zwijger: “Talk of the Town: Amsterdam zonder markten”. Kom meepraten. Want een Mokum zonder markt: dat kan toch niet! Of wel…

 Het eerste wapenfeit van 2018: mijn website is online. Waar ik eerst vooral via LinkedIn en Facebook deelde wat ik allemaal voor mooie klussen doe, gaat nu deze plek centraal staan. Daar verheug ik me enorm op.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties: is ie duidelijk of mis je onderdelen? Laat het me weten, bijvoorbeeld via de handige chat-optie rechtsonder :-)

Robin Antonisse; dank voor het bouwen. Ik ga me zo snel mogelijk alle ins en outs eigen maken!

Arend.